De APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

APK en Autoservice HoboAfhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. De APK-brochure en een tabel van de APK-frequentie kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Zware bedrijfsauto's, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Veel bestuurders zijn niet bekend met het feit dat indien de APK keuring is verlopen men niet alleen een boete van de RDW riskeert (€ 130,00) maar ook dat de verzekeraar meestal geen schade vergoedt indien u betrokken bent bij een ongeval. Dit geldt zeker indien u zelf een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan uw auto.

Meer informatie over de APK keuring vindt u in de RDW brochure die u hier kunt downloaden.

Tarieven

Met ingang van 1 oktober 2022 wijzigen onze tarieven naar onderstaande bedragen:

 

PERSONENWAGENS :

Benzine                                    € 40,00

Diesel bouwjaar 2006 - 2014     € 40,00

Diesel bouwjaar 1972 - 2005     € 55,00

 

BEDRIJFSWAGENS EN KAMPEERWAGENS:

Tot 2500 KG                            €  55,00

Vanaf 2500 KG                        €  75,00

 

Onze tarieven zijn inclusief RDW-leges (afmeldkosten) en B.T.W.
Een herkeuring is gratis mits uitgevoerd binnen 5 werkdagen.

Aircoservice

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacature beschikbaar

Facebook